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Korea & Brake

Yeon Nam Gak(Yong-in in Gyeonggi do)_연남각(경기 용인) 본문

Famous restaurant in Korea

Yeon Nam Gak(Yong-in in Gyeonggi do)_연남각(경기 용인)

GBbrake 2019. 4. 12. 16:39

 One of the things I felt when I looked around the whole country with the theme of 100 great men was "There are so many Chinese restaurants." Not only a lot of Chinese restaurants, but there are many famous one to customers. When I search for sightseeing spots and historical sites, I also find restaurants, and at that time, many Chinese restaurants are stood out conspicuously. It is a proof that 'Korean Chinese cuisine' changed according to the taste of Koreans is loved nationwide.One of them is the restaurant called 'Yeon Nam Gak' which was found near tomb of Jeong MongJu this time.

 

 100명의 위인들을 주제로 해서 전국 여러 지역을 돌아보면서 느낀 점 중에 하나가 중국집이 참 많다는 것이다. 중국집의 수도 많지만 손님들에게 맛집으로 평가를 받는 중국집들도 많은 것 같다. 관광지, 유적지를 검색할 때 맛집도 함께 찾아보는데 유독 중국집들이 눈에 많이 띈다. 한국인의 입맛에 맞게 변화한 한국식 중국요리가 전국적으로 사랑을 받고 있다는 증거라고 생각하며 이번에 정몽주 묘소근처에서 찾은 연남각이라는 음식점도 그 중 하나였다.

 

 It is located in Mohyeon-eup, Cheoin-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, near the Mausoleum of Joeng MongJu. It takes about an hour from Seoul by car.

 

 연남각은 경기 용인시 처인구 모현읍에 위치하며 정몽주 선생 묘소 바로 옆에 있다. 서울에서 승용차로 약 1시간 걸린다.

 

Address : 31, Opo-ro, Mohyeon-eup, Cheoin-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, Republic of Korea

 This restaurant is located in a remote place where you cannot go unless you visit it purposefully. The parking lot is not that wide, but it is full of parked cars, even though it was, after a little lunch time, around 3 pm. There must be people who have been deliberately visited to eat here.

 

 일부러 찾아가지 않으면 갈 수 없는 대로변 길가 외진 곳에 있다. 주차장이 그리 넓지는 않지만 점심시간이 약간 지난 3시경임에도 불구하고 주차된 차들로 가득하다. 일부러 이곳 음식을 먹기위해 방문한 사람들이 틀림없다.  

 

  The view from the outside is no different from Chinese restaurants in any neighborhood. The sign is neat as if it were a relatively recently opened house.

 

 외부에서 보이는 모습은 여느 동네 중국집과 다를 게 없다. 비교적 최근에 오픈한 집인지 간판은 깔끔하다. 

 The inside also uses a modern interior and creates a clean atmosphere. It is wider than what is seen from the outside. The inside of the hall is little empty because it was after a little lunch time.

 

 내부도 현대식 인테리어를 사용하여 깔끔한 분위기를 내고 있다. 외부에서 보이는 것 보다 넓은 편이다. 점심시간이 지난 탓인지 홀 내부는 한가한 편이다. 

 The menu is rather simple compared to the authentic Chinese restaurant, but it has quite luxurious dishes compared to the Jajangmyeon specialty restaurants. It seems that the chef adds his own dishes to the customers' favorite food. Signature menus for this house are also available, like Wong Fei-hung chicken. The best menu for customers is stir-fried eggplant, but I could not order because the ingredients were out.

 For reference, I visited this restaurant several times but could not eat stir-fried eggplant. If you want to have a meal, I recommend you to book or visit early.

 

 메뉴는 정통 중식당에 비하면 많이 단출한 편이고 짜장면 전문점에 비하면 꽤 고급스러운 요리들도 준비하고 있었다. 손님들이 선호하는 음식에 주방장이 자신 있는 요리를 더한 것 같다. 황비홍 닭고기와 같이 이 집만의 시그니쳐 메뉴들도 보인다. 고객 평이 가장 좋은 메뉴는 가지튀김 볶음인데 재료가 다 떨어졌다고 해서 주문하지는 못했다. 

 참고로 말씀드리면 필자는 이 음식점을 몇 번 방문했는데 가지튀김 볶음은 먹어볼 수가 없었다. 드시고 싶으신 분들은 예약 또는 일찍 방문하실 것을 추천 드린다.  

 This house had six kinds of special Jjamppong(Chinese style noodles with vegetables and seafood). The following is a rib-seafood Jjamppong. 

 The taste of Jjamppong is decided by the spicy soup, but when the ribs go in, the taste of the seafood is halved and oily feeling is filled in my mouth.

 

 이 집은 특이한 짬뽕을 6종류나 선보이고 있었다. 아래는 갈비해물짬뽕인데 결론적으로 잘못된 선택이었다.  짬뽕의 맛은 시원한 국물로 결정되는데 갈비가 들어가니 오히려 해물의 시원한 맛을 반감시켜서 느끼함이 입을 맴돌았다. 

 Sweet and sour Pork with cream sauce. This dish proved that the chef of this house is talented and, although I don’t know how to make the frying paste, the texture was very good and fried appropriately and well matched the sweet and sour cream sauce.

 

 크림탕수육. 이집의 요리사분께서 실력이 있다는 것을 증명해준 요리로서 튀김 반죽을 어떻게 했는지 식감이 매우 좋았으며 적절하게 튀겨져 달콤 고소한 크림소스와 잘 어울렸다.

 Oyster Jjamppong. When I look at white-colored soup, I thought that the taste of this dish is mild, however, the red pepper was in that soup so they tasty was spicy. The soup made with various materials and stir-fried fresh vegetables are in excellent harmony and create great taste.

 

 굴짬뽕. 이 음식은 뽀얀 국물이라 구수할 줄 알았는데 고추가 들어가서 얼큰한 맛이 일품이었다. 각종 재료로 우려낸 국물과 신선한 채소를 센 불에 볶아 만든 건더기들이 잘 어울려 훌륭한 맛을 낸다.  

 Jajangmyeon(Black bean sauce noodles) is also delicious. Although it seems are not hand pulled but the noodles, which are boiled moderately, taste chewy as if they are cooked with well-made dough.

 

 짜장면도 맛있다. 면발이 수타면같지는 않았지만 반죽을 잘해서일까 적당히 삶아진 면발이 쫄깃하다.  

 It called as Eohyang Donggu(Fish Flavored Steamed Shiitake Mushrooms) which I ordered instead of stir-fried eggplant. It is the dish that fry the minced meat on the mushroom and stir-fry it with special sauce and the various vegetables. I think it was a great dish that I could feel the cooking skill of the chef. It has similar taste with Nanja wanseu(Stir-fried meatballs and vegetables) but I think it is more luxurious.

 

 가지튀김볶음 대신 주문한 어향동구라는 음식인데 여기서 처음 먹어봤다. 다진 고기를 버섯위에 올려 튀긴 뒤 각종 야채에 소스를 넣고 볶아낸 음식인데 주방장의 요리실력을 느껴볼 수 있는 준수한 요리였다고 생각한다. 난자완스와 좀 비슷한 맛이 나는데 훨씬 고급스럽다고 해야 할까. 

 Basically, this house offers a richer amount of food than other places, so please take this into consideration. Because the amount is rich and delicious, it is worth for customers to come from far away. My family also enjoyed a late lunch and eventually skipped dinner. If you are in a location that takes about 30 minutes by car, I think it is a restaurant that you can come to taste once.

 

 기본적으로 이 집은 다른 곳에 비해 음식의 양이 많으므로 감안하고 주문하시길 바란다. 양도 푸짐하고 맛있으니 손님들이 일부러 먼 곳에서 찾아올 만하다. 우리 가족도 늦은 점심을 배불리 먹고 저녁식사는 생략했다. 차로 30분정도 걸리는 위치에 계신 분들께서는 한 번 맛보러 오셔도 될 정도의 맛집이라고 생각한다.

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