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Korea & Brake

King Lobster(Noryangjin in Seoul)_킹 랍스터(서울 노량진) 본문

Famous restaurant in Korea

King Lobster(Noryangjin in Seoul)_킹 랍스터(서울 노량진)

GBbrake 2018. 11. 1. 06:04

 Although I do not know what the situation of other countries is, but in Korea, lobster is a very expensive food, so it is hard to eat normally. However, I visited a restaurant known as a place specializing in Korean lobster course to introduce a little variety of food to you. It is called King Lobster, and it has many Korean dishes with lobster.


 다른 나라의 사정이 어떤 지 잘은 모르지만 한국에서 랍스터는 상당히 고가의 식재료이기에 평소에 먹어 보기 힘든 음식이다. 하지만 여러분께 조금이라도 다양한 음식을 소개하기 위해 한국식 랍스터 코스 요리 전문점으로 알려진 음식점을 방문해 보았다. 

킹 랍스터라는 곳인데 바닷가재를 가지고 여러 한국식 요리를 선보인다. 



 King lobster is located in Singil-dong, Yeongdeungpo-gu, Seoul. There is a parking lot right in front of the restaurant, so you don’t need to worry about parking. It is not far from Subway Line 7 Boramae Station, so it is recommended to visit here using public transportation. I keep telling you that traffic jams in the Seoul are severe.


 킹랍스타는 서울 영등포구 신길동에 있다. 음식점 바로 앞에 주차장이 있어 주차 걱정은 안 해도 되겠다. 지하철 7호선 보라매역에서도 멀지 않으니 대중교통을 이용해서 오는 것을 추천한다. 계속 말씀드리지만 서울 시내의 교통체증은 심하다.


Address : 3 Gamasan-ro 90-gil, Singil 7(chil)-dong, Yeongdeungpo-gu, Seoul



 It is located in the alleyway where it is not the center of Seoul. It is a kind of backbone restaurant that has been in operation for over 20 years since it started operating in 1994. It seems that it has quite many regular customers because this restaurant has been operating in this place for many years without closing the doors. In general, restaurants that meet these conditions are often famous.


  서울 중심가라고는 할 수 없는 곳 그것도 골목길에 위치한다.  1994년부터 영업을 시작했다고 하니 어느덧 20년이 넘는 세월을 지낸 중견 맛집이다. 이런 곳에서 오랜 세월동안 문을 닫지 않고 영업했으니 꽤 많은 단골손님이 있다고 보여진다. 일반적으로 이런 조건을 갖춘 음식점은 맛집인 경우가 많다. 



 The inside of the restaurant is small, and it is a simple interior that is not suitable for a restaurant handling expensive food material.


 음식점 내부는 작은 편이며 고급 식재료를 취급하는 음식점에 어울리지 않는 소박한 인테리어이다.



 In order to promote that it is famous restaurant, they scrapped and display the article written by the press.


 맛집이라는 것을 홍보하기 위해 언론사에 기재된 글을 스크랩해서 전시하고 있다.



 There was only my family in the restaurant because it was between lunch and dinner time. It was good to be free but….

If you order a lobster in the aquarium behind in Kg, they will pick up live lobsters and cook them instantly. The price is about 50,000 won per person so it is a little expensive since food material is lobster.


 점심과 저녁시간 사이라 음식점에는 우리 식구 밖에는 없다. 한가해서 좋기는 한데....

뒤에 있는 수족관에 있는 랍스터를 Kg으로 주문하면 살아있는 바닷가재를 잡아 올려 즉석에서 요리하여 제공한다. 가격은 1인분에 약 5만원 정도로 보시면 될 것 같다. 역시 바닷가재라 가격이 만만치 않다.



 It starts as follows. First, they cook the live lobster and provide as Sashimi.


 아래와 같이 시작되는데 우선 살아있는 바닷가재를 회로 요리해서 준다. 



 The texture of food is chewy because it is part of the tail.


 바닷가재 꼬리 부분이라 살이 쫄깃쫄깃 하다.



 When you eat Sashimi almost, take it and provide new dishes steaming them with other lobster parts. If you eat lobster by using the inside part as a source, it would melt in your mouth. 


 회를 어느정도 먹으면 가져가서 다른 바닷가재 부위와 함께 찜을 해서 내 온다. 내장 부분을 소스삼아 바닷가재를 찍어 먹으면 고소한 것이 입에 살살 넘어간다.



 When you eat almost all of the steamed lobster, Kalguksu(chopped noodles), whose stock is made with lobster and scallops, would be served. Spicy and refresh tasted soup is excellent. Even though Shabby interior and location of the restaurant is not so good, but it is a house that I want to admire taste as much as I can. It is recommended for those who want to taste Korean style lobster dish.


 찜을 거의 다 먹어갈 때쯤 바닷가재와 가리비로 만든 육수로 만든 칼국수가 나온다. 얼큰하고 시원한 국물이 일품이다.

허름한 가게에 위치가 썩 좋은 것도 아니지만 맛 하나만큼은 인정해 주고 싶은 집이다. 한국식 바닷가재 요리를 맛보고 싶으신 분들께 추천한다.



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