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Korea & Brake

Dongnae Gooksoo(Meat Noodle, Busan)_ 동래고기국수(부산) 본문

Famous restaurant in Korea

Dongnae Gooksoo(Meat Noodle, Busan)_ 동래고기국수(부산)

GBbrake 2018. 11. 13. 02:08
 Gogi guksuw(Noodle Soup with Pork) is one of the famous dishes of Jeju Island, and it is made by pouring a thick soup using pork bone in a slightly thick jungmyeon(Mid-sized noodles). It is similar to Donkoch Ramen in Japan. There are many restaurants in Jeju Island but I visited here because it is known as famous house in Busan.


 고기국수는 제주도의 유명한 음식 중 하나로 약간 굵은 중면에 돼지뼈로 우려낸 뽀얀 국물을 부어서 만든다. 일본의 돈코츠 라멘과 비슷한 모습을 하고 있으며 제주도에는 여러 맛집이 있으나 부산에도 유명한 집이 있다고 해서 찾아가 보았다.  



 Dongnae Gogi guksuw is located in Dongnaegu, Busan, and take about 4 hours and 30 minutes from Seoul by car.


동래고기국수는 부산광역시 동래구에 있으며 서울에서 승용차로 약 4시간 30분 걸린다.


Address : 596-2 Suan-dong, Dongnae-gu, Busan



 You need to park in the parking lot of Dongnaegu office because there is no parking lot near the restaurant. The parking fee is 300 won per 10 minutes.


 음식점 근처에는 주차장이 별도로 없어 동래구청 주차장에 주차를 하셔야 하겠다. 주차요금은 10분당 300원이다. 



 If you walk about 10 minutes down the road from Dongnaegu office to Suan Station, there is a restaurant on one side of the road that is not very wide.


 동래구청에서 수안역 방향으로 약 10분정도 걸어 내려오면 그리 넓지 않은 도로 한쪽에 음식점이 있다.



 The owner seems working hard for public relations. Four broadcasters have introduced this house. The inside of the restaurant was not very spacious and it was clean as if it was just opened.


 사장님이 홍보활동에 열심이신가보다. 4개의 방송사에서 이 집을 소개했다고 한다. 음식점 내부는 그리 넓지 않았으며 생긴 지는 얼마 안 된 듯 깨끗했다.



 The menu board looks simple so easy to read. There is no menu in English. Gogi guksuw and Gukbap(Rice soup) are the main menu, and the dishes menu has Dombe Suyuk(Boiled meat) and Dombe Sundae(Korean Sausage ). Dombe is a dialect of Jeju Island, meaning chopping board. They seem the meat and Sundae sliced on a chopping board. I ordered the set menu below.


 메뉴는 단정하게 되어 있어서 보기 편하다. 영어로 된 메뉴판은 없다. 고기국수와 국밥이 메인 메뉴이고 요리로서 돔베수육과 돔베순대가 있다. 돔베란 제주도 방언으로 도마를 의미한다. 도마에 썰어 나오는 고기와 순대인가보다. 필자는 밑의 세트메뉴를 주문해 보았다.



 Dombe meat and Sundae. I did not feel any difference from other places regarding meat, and the sundae seemed to be baked once in the fire. It was delicious that I felt smoked scent and the texture was unique.


 돔베수육과 순대. 수육은 다른 곳과 별 차이를 느끼지 못했고 순대는 불에 한 번 구워서 나온 듯 했는데 불 향이 느껴지고 식감이 특이한 것이 맛있었다.




 The Dwaeji-gukbap(Pork and Rice Soup ) has the same soup with Sundae- gukbap but contents are difference each other. Dwaeji-gukbap include pork meat. Busan is famous for Dwaeji-gukbap, however, taste of this dish in this house was not very good because this restaurant is specialized in Gogi guksuw.


 돼지국밥은 순대국밥과 국물은 같지만 내용물이 돼지고기라는 점이 차이가 있다. 부산은 돼지국밥이 유명하다. 이곳은 고기국수 집이라 그런지 돼지국밥의 맛은 별로였다.



 The spicy Gogi guksuw which is one of main menu in this restaurant. Its taste is tidier than the meal I ate in Jeju. There were no pork meat smell, noodles were boiled well, and the soup was well harmonized with noodles. It seems like a menu developed considering chain stores. At the time of the visit, there was only one place here. The employees were friendly and the cleanliness in the store was also excellent. When you come to Busan Dongnae, it is recommended to stop by once.


 이 집의 주 메뉴인 고기국수 중 얼큰 고기국수. 제주에서 먹었던 고기국수와 비교했을 때 좀 더 정돈된 맛이라고 해야 할까. 돼지고기 잡내는 없고 면도 잘 삶아져 있었으며 얼큰한 국물이 면과 잘 어울렸다. 체인점을 염두에 두고 개발된 메뉴 같은데 방문당시 동래 고기국수는 이곳 한 군데 뿐이었다. 종업원은 친절했으며 매장 내 청결상태도 훌륭했다. 부산 동래에 오셨을 때 한 번쯤 들러 맛보실 것을 추천한다. 




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