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Korea & Brake

Delicious food near by Manisan_마니산 근처 먹거리 본문

Famous restaurant in Korea

Delicious food near by Manisan_마니산 근처 먹거리

GBbrake 2018. 9. 19. 10:49


Generally, Ganghwado is famous for seafood because it is Island. And I recommend one of seasonal see food called as ‘Ben Daeng E Hoe’.(Spicy raw fish salad)  It is available only from May to June

If you can't eat raw fish and spicy food, you may can't enjoy this dish because it is mix raw fish with vegetables and spicy seasoning.


This island is also famous for ginseng. It is said to have been growing since the Goryeo Dynasty(13C), and it is actively being grown as the climate and soil conditions necessary of Ganghwa are suitable for ginseng cultivation. So, Ganghwado Island also sells ginseng makgeolli(Korea traditional wine) as a special product. It’s taste is slightly bitter and makes excellent harmony with Ben Daeng E Hoe.


You can find famous restaurants easily when you surf the Internet, so it would be good for visitors to enjoy this food and ginseng makgeolli if you have a plan to visit during May ~ June.

 Just for your information, the restaurant I visited is not a good place to recommend, so I decided not to 

introduce it on my blog. 

 

강화도는 섬이기 때문에 해산물이 대체로 유명하며 필자는 그 중에서 5~6월에 제철인 벤댕이회 무침을 추천한다.

날 생선을 야채와 매운양념에 버무려 내 오기 때문에 날 생선과 매운음식을 못 먹는 분들은 이를 참고하자.


또한 강화도는 인삼으로 유명하다. 고려시대(13C) 부터 재배가 시작되었다고 하며 인삼재배에 필요한 기후 토양조건에 알맞기 때문에 활발한 인삼재배가 이루어지고 있다. 하여 강화도에는 인삼막걸리도 특산품으로 많이 팔고 있으며 특유의 쌉쌀한 맛이 벤댕이회와 함께 즐기기에 안성마춤이다.


음식점은 인터넷을 검색해 보면 쉽게 나오니 5~6월에 방문하실 분들께서는 벤댕이회와 인삼막걸리를 맛보면 좋을 듯 싶다.

참고로 필자가 방문했던 음식점은 추천하기에 그리 좋은 집은 아니어서 블로그에 소개하지는 않기로 했다.







 

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